juni 17, 2011

Gudrun Sjödén, grundare Gudrun Sjödén


Gudrun Sjödén var för inte så länge sedan i mina ögon en butik på Regeringsgatan som sålde färgstarka kläder med rak passform till mogna kvinnor. Tji fick jag. När jag lyssnade på Gudrun Sjödén på  Livinggreens 2 års jubileum blev jag full av beundran. Gudrun fick Livinggreen Awards pris som bästa entreprenör. Vad jag inte visste var att bolaget omsätter en halv miljard (!). Vilken superkvinna, 70 år och inga som helst planer på pension. Det är 35 år sedan Gudrun Sjödén öppnade sin första butik på Regeringsgatan i Stockholm, hon var tidigt ute och startade nätbutik redan 1997 och idag har Gudrun Sjödén 13 egna butiker och kläderna säljs i 40 länder. Hon ger mig tröst på min resa som entreprenör, för hon visar att om man är trogen sin målgrupp och konsekvent håller fast vid det man tror på så kan man lyckas. För Gudrun har det varit naturmaterial, färgglatt, basplagg i trikå, starka mönster och vida bekväma siluetter. Heja Gudrun!

4 kommentarer:

 1. Very very cool. Härligt att du skriver! Kram

  SvaraRadera
 2. Bra initiativ, väldigt inspirerande och betyder mycket för oss andra kvinnliga företagare! Ger kraft och styrka till oss alla. =)

  /Linda
  www.huldransgarderob.se

  SvaraRadera
 3. Hej Linda, tack snälla snälla du, jag blir jätteglad. Tittade in på din hemsida, vilka fina klänningar! Förtrollande, som tagna ur en film. Varmt lycka till! /Nina

  SvaraRadera