oktober 10, 2011

Gun Nowak och Martina Arfwidson, grundare och VD FACE Stockholm


Född i en liten by på den svenska landsbygden, hade grundare Gun Nowak alltid planer på att resa världen. Hon ägde tre av de hippaste modebutiker i Sverige på 70-talet och 80-talet, men tröttnade på att inte kunna hitta makeup för att matcha den galna neon modet på den tiden. Från och med sin första butik i 1980, var FACE Stockholm en omedelbar framgång. Snart behövde Nowak hjälp och vände sig till sin dotter, Martina Arfwidson, som var redo att lansera en sångkarriär i New York. 1990 öppnades den första butiken med New York City läge på Upper West Side och det dröjde inte länge innan FACE Stockholm dök upp i SOHO och på Madison Avenue.
Gun Nowak har tre käpphästar i sitt företagande.
- Viktigast av allt är att bygga företagandet med passion och skaparglädje.
- Magin ligger i detaljerna. Det finns inga genvägar, så allt måste vara genomtänkt och perfekt. Allt spelar roll - service, produkt, ingrediens och leverantör.
- Envishet är ett absolut måste för en företagare. Att inte ge upp för motgångar, för de kommer! Se det som en utmaning och vänd till din fördel. Gärna med humorns hjälp.
FACE Stockholms produkter finns nu tillgängliga på 40 platser över hela världen, genom postorder, via Internet och en serie för hotell samt en glasögonkollektion. FACE Stockholm erbjuder en stort utbud av färger och använder bara högsta kvalitet och mest naturliga ingredienser. FACE Stockholm är miljömedvetna, med minimala och återvunna förpackningar och använder aldrig djurförsök. Det som kanske inte många vet är att varje FACE Stockholm butiken är bemannad med professionella makeup artister som är de bästa talangerna i branschen. En favorit är mineral foundation powder i perfekt förpackning med spegel. Heja Gun och Martina!

1 kommentar:

 1. Ursula och Börje Karlstedt13 mars 2013 16:24

  Vad roligt att du, Martina har blivit årets Svensk-Amerikan. Gratulerar!
  Vi, Börje och Ursula, från Germantown, numera Kristianstad, är med i VasaOrden.
  Jag, Ursula, brukar vara Fanbärare på Sverige-Amerikadagen i Önnestad.
  Så, jag hoppas att vi träffas då!

  SvaraRadera