januari 06, 2012

Cecilie Eslander & Catarina Dehlin, grundare Knitted By Me

Stickning är hetare än någonsin och har fått ett helt nytt ansikte tack vare stickkaféer, stickföreningar och stickbloggar. Knitted by Me är en idé om skaparglädje och stickning. Stickat har man gjort i alla tider och nu har stickningen gjort sin entré som gatukonst och på catwalken. 

Cecilie Eslander och Catarina Dehlin kläckte idén när de upptäckte hur fascinerade människor omkring dem var över att de kan sticka. De vill inspirera fler att skapa sina egna ting och underlätta att komma igång. De kallar sina beskrivningar för Recept. För att det ska blir det mer lustfullt att skapa. Att sticka är på sätt och vis som att laga en god maträtt. Man väljer sina råvaror med omsorg, lagar efter ett recept och njuter sedan av slutresultatet. Sticka gör man för att ha kul, umgås, skapa sina unika saker, sin egen stil och inte minst för att koppla av.

Många tror att det är svårt att sticka så de bestämde sig för att recepten ska vara enkla och många recept har stora stickor så att man snabbt ska se resultatet. Trendiga plagg som är rätt i tiden, snygga sjalar, coola mössor, ponchos väcker utan tvekan en 'vill också känsla'. 


För att visa hur snygga saker man kan sticka själv skapade de tillsammans med Jenny Ringsö en bok och recepten säljs i smarta sticklådor. Med boken och sticklådorna följer ett tygmärke med Knitted by Me symbolen på. Tanken är att man syr på märket på sin färdiga stickning. På så vis visar man att man skapar sitt eget mode och sin egen stil. Känslan av att ha stickat något själv skall sitta kvar länge och framkalla stolthet.

Att sticka är inte bara kreativt och roligt. Det är ett utmärkt sätt att koppla av. Att sticka är som att boka tid med sig själv. När man stickar fokuserar man helt på det man gör och når ett inre lugn. Det är lite som att yoga eller meditera. Heja Cecilie & Catarina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar