januari 07, 2012

Therese Albrechtson, grundare Academy of Excellence  


Therese Albrechtson är omskriven och har fått fler utnämningar än de allra flesta. I en intervju med Aftonbladet berättar hon om konsten att vända motgång till framgång:
Efter gymnasiet valde Therese Albrechtson att tacka nej till en plats på Handelshögskolan i Stockholm för att satsa på företagandet. Nu är hon 26 år och driver flera bolag. Möt entreprenören som kan konsten att vända motgång till framgång.


– När jag tackade nej till Handels var det många som varnade mig och sa att det inte skulle gå. Det var sporrande. Jag ville visa att det visst var möjligt, att de där orden var bullshit, säger Therese Albrechtson.
I dag driver hon tre olika företag, bland annat Academy of Excellence, en utbildning för småföretagare som vill växa med hjälp av erfarna entreprenörer. Dessutom är hon EU-ambassadör för kvinnors företagande, hon föreläser över hela landet och har vunnit fler utmärkelser än vad det finns plats för att räkna upp här.
– Jag är väldigt tävlingsinriktad, kreativ och tycker om att hitta på nya grejer. Jag ser möjligheter överallt och måste bromsa mig själv ibland, konstaterar hon och skrattar.

Vänder motgång till framgång


Therese är en person som kan konsten att vända motgång till framgång och hon verkar aldrig släppa taget om sin positiva inställning. De egenskaperna prövades ordentligt när hon var med om en olycka för fyra år sedan. Ett otäckt fall i trapphuset ledde till en lång sjukskrivning och gjorde att företagen blev lidande.
– Först var jag otroligt ledsen. Jag hade klättrat med snabba steg, allt hade gått framåt och mitt arbete var uppmärksammat – sedan kunde jag inte ta mig ur sängen. Men jag bestämde mig ganska tidigt för att inte vara bitter, utan istället se det som att jag skulle lära mig mycket och utgå ifrån de förutsättningar jag hade, säger hon.

Brinner för att få entreprenörer att växa


Med hjälp av hårt arbete tog hon sig tillbaka och hon berättar att en av hennes största drivkrafter är de inspirerande människor som hon möter. Men hon drivs också av utmaningen att hitta nya projekt. Och nu väntar sannolikt den största utmaningen för Therese. Om några månader väntar hon sitt första barn samtidigt som hon planerar att fortsätta utveckla Academy of Excellence.

– Jag brinner för att få entreprenörer att växa med sina bolag. Det får de möjlighet till i Academy of Excellence och jag älskar att föreläsa. Jag brukar säga att det är bättre om jag kan få 1 000 personer att starta egna företag, än att jag startar 1 000 på egen hand. Jag vill inspirera till positivt tänkande och kreativitet, få andra att våga och se möjligheterna.


Therese Albrechtsons framgångsknep:

1. Våga ta steget. Testar du inte nya vägar så hittar du dem inte heller.
2. Lyssna på andra och våga inspireras av deras idéer.
3. Hitta därefter dina egna vägar och var inte rädd för att sticka ut.
4. Vårda dina kontakter, de kan hjälpa dig i framtiden.
5. Var inte rädd för att misslyckas – om du inte vågar vinner du inte.


Heja Therese!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar