april 03, 2012

Carolina Björklund & Josefine Åhfelt, Park Konditori

Park Konditori i Äppelviken är favorithaket för många av traktens författare. Alldeles särskilt nu när Carolina Björklund och Josefine Åhfelt har tagit över verksamheten. Just avnjutit en underbart god Cesarsallad, med alldeles nybakt fantastiskt gott bröd på asietten. Det inte så många känner till är att de har en vedugn i källaren, där bakas det surdegsfrallor, bullar och urgoda pizzor. Nu har verkligen Gateau fått en värdig konkurrent. Pratade med Carolina idag och hon berättade att allt de köper in kommer från små entreprenörer för att de vill stödja dem att växa.  Good Thinking. Heja Carolina & Josefine!


Om Park Konditori.
Park konditori erbjuder förstklassiga bröd och bakverk i en anrik varm och klassisk konditorimiljö. Vi lägger stor vikt vid att hålla hög kvalité både då det gäller service och produkt. Vi bakar från grunden med ett ekologiskt tänk och de bästa råvarorna. Vi finns tillhands för frukost, lunch, fika, bemärkelsedagar, årets alla högtider, företagstillställningar och möten. Vi tillgodoser det aldrig sinande behovet, eller kanske begäret, av nybakat bröd, bullar, konditorivaror och delikatessprodukter.

Lite Historik.
Park Bageri etablerades 1924 av Bagaren Bengtsson i det nybyggda huset på Västerled 4. 1929 ändrades namnet till Park Konditori. Fram till 1960 bestod konditoriet enbart av försäljningsdelen samt bageriet i källaren. Därefter tog Park över den dåvarande skoaffärens lokal intill och fick så sitt kafferum. På 80-talet lades den egna produktionen av bröd och konditorivaror ner och Park blev därmed ett café. Idag är Park åter ett bageri. De nya ägarna Carolina och Josefin har tagit fasta på traditionen kring Park och återställt det till det klassiska bageri och konditori det en gång var. Vi bakar med surdeg och ekologiskt mjöl från
den hundraåriga kvarnen i Skärblacka, Östergötland. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar