maj 25, 2012

Anastasia Georgiadou, grundare Svensk Personlig AssistansAnastasia Georgiadou har Pippi Långstrump som förebild När hon som sjuåring läste Pippi blev hon hänförd av hennes överlevnadsinstinkt. Inga föräldrar, men ändå klarar hon sig så bra. Hon rör om var hon än kommer. Hon är en förebild för sina kompisar Tommy och Annika. Hon ser inte problem utan lösningar. 


Det är också kärnan i hennes företagsamhet. Finns ett problem någonstans, finns också möjlighet att lösa det. Tidigare hjälpte hon funktionshindrade ideellt på kvällstid. Till slut tröttnade familjen. Hon stod inför två problem - många behövde hennes hjälp och hennes familj tyckte att hon var borta för mycket på kvällarna. Så föddes hennes affärsidé. 2011 fick hon Närlingslivpriset, se filmen här. Bolaget omsätter nu 150 mkr. Heja Anastasia! 


Svensk Personlig Assistans AB grundades 1995 av Anastasia Georgiadou. Anastasia har varit engagerad i handikappfrågor sedan 1985 och kom i kontakt med dem genom sin broders funktionshinder. Hon blev kontaktad av funktionshindrade som vände sig till henne för att få hjälp med t ex ansökan om assistansersättning, rätten till andra insatser enligt lag samt med besvärsskrivningar. Efter ett års omfattande ideellt arbete som tog större delen av fritiden växte tanken fram om att bilda bolag. Anastasia har med stort intresse följt utvecklingen av handikappreformen och den lagstiftning som trädde i kraft 1994 med bland annat lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt lagen om assistansersättning (LASS). Hon har där igenom stor erfarenhet och kompetens inom handikappomsorg, assistans samt aktuell lagstiftning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar