maj 11, 2012

Linda Björk & Eva-Maria Ekström grundare Heaven Can Wait
När jag bodde i Kanada blev jag helt tagen av det engagemang som fanns hos äldre alldeles särskilt inom sjukvården. I Kanada arbetade pensionärer som volontärer. Jag minns så väl hur bra det kändes när jag kom in på sjukhuset för att föda min yngsta dotter, såg mig sökande runt och kände mig lost, letade upp den informationsdisken för att få hjälp att hitta rätt avdelning.Jag hann inte stå i kö många sekunder förrän en vänlig äldre dam dök upp vid min sida, frågade vart jag skulle och sa att 'jag kan följa med dig dit'. Hon stannade sedan vid min sida tills min man kom. Det kändes tryggt och väldigt skönt.


Sedan dess har jag funderat på olika aktiviteter som äldre kan bidra med för att få en roll i samhället och en mer berikande vardag. Igår fick Linda Björk och Eva-Maria Ekström pris i socialt entreprenörsskap för deras affärsidé som går ut på att bidra med livskvalitetshöjande aktiviteter på äldreboenden, så de får dagens hyllning. Heja Linda och Eva-Maria!


"Venture Cup delar i samarbete med Hungerprojektet och Preera ut pris i socialt entreprenörskap på regionfinalen. Priset gick i år till Linda Björk och Eva-Maria Ekström som startat företaget Heaven Can Wait. Heaven Can Waits affärsidé går ut på bidra med livskvalitetshöjande aktiviteter på äldreboenden.


Linda och Eva-Marias affärsidé innebär att de kommer hjälpa varje ålderdomshem att göra kostnadseffektiviseringar för att istället ge utrymme för respektive boende att satsa mer på kvalitetshöjande aktiviteter för de äldre i deras vardag. I början av juni kommer Heaven Can Wait att starta sitt första pilotprojekt, där 10 barn i åldern 4-5år och en grupp äldre på 10 personer möts vid äldreboendet ”Tre Stiftelser” i Göteborg och genomför ”Gladgympa” tillsammans.


-Gladgympa är endast en av flertalet aktiviteter som de äldre kan genomföra för att få en ökad livsglädje och kvalitet i sin vardag. Vi har talat om äldreomsorgen och de möjligheter som finns att förbättra den i över 25 års tid och hade mycket svårt att skala ner vårt tänk så att man faktiskt kunde göra något konkret av det. Därför anmälde vi oss till Venture Cup för att dels realisera vår idé samt för att få ner allt vi talat om i en Affärsplan, vilket var fantastiskt nyttigt för oss och inte minst för vårt koncept, säger Linda Björk.


Venture Cups pris i Socialt Entreprenörskap har instiftats för att premiera idéer med sociala förtecken med syfte att lyfta entreprenörer med innovativa lösningar på samhällsproblem baserade på affärsmässiga metoder. Heaven Can Wait vann priset med motiveringen att; affärsidén fyller ett verkligt marknadsbehov i en bransch som kräver stora insatser och nya initiativ. Äldreomsorgen måste utvecklas och framgången ligger i att få de äldre att känna sig som kunder och inte patienter. Idégivarna har stor förståelse för sin marknad och startsträckan är sannolikt kort.
-Heaven Can Wait erhåller prispengar, en social medieworkshop med Lina Areblad samt säljcoaching med Ulla-Lisa Thordén. Detta med syfte att de skall få hjälp att realisera sin affärsidé säger Ann Svensson, marknadsansvarig på Venture Cup Väst."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar