juni 09, 2012

Anna-Carin Sandberg, grundare Sandbergska skolan

"
Anna-Carin Sandberg fick god insyn i olika skolors verksamheter vid ett uppdrag som skolobservatör. Det stärkte henne i sin övertygelse att svensk skola kunde bli bättre, mer innovativ, kreativ, näringslivsanknuten och framförallt intresseväckande. Så grundade hon sin skola, Sandbergska skolan i Upplands Väsby. 


Jag lyssnade på Anna-Carin i samband med hennes nominering till Beautiful Business Awards och kände att den skolan hade jag önskat att mina barn hade gått i. Så naturligt att integrera lärande med ny teknik och ta vara på barnens energi och lust att lära på ett i nuet integrerat smart och lekfullt sätt. Självklart egentligen, men så är det alltid med de riktigt bra affärsidéerna.


"Sandbergska skolan är sedan år 2009 en grundskola från förskoleklass till skolår nio med 25 anställda, 250 elever och över 500 barn i aktiv kö. Skolan är inhyrd mitt i ett företagskomplex med näringslivet starkt närvarande. Alla elever arbetar med digitala verktyg och skolan kommunicerar både med elever, personal och föräldrar via mail, Skype och Facebook.


Mobiltelefoner och bloggar används som en naturlig del i undervisningen och lärarna filmar sina faktagenomgångar under lektionstid och delar det sedan med eleverna. Att utbilda eleverna till världsmedborgare är en annan viktig del av visionen ”världsklass” och därför finns möjligheten att välja mandarin (kinesiska) som språkval.
Den nytänkande miljö som Anna-Carin har skapat som rektor intresserar många andra skolor. Hon är anlitad som konsult för att visa hur man bygger hållbara verksamheter i en digital tidsålder samt för att utbilda andra skolledare och lärare i ett omdefinierat lärande. Med stor envishet och med värdeorden fokus, lärande och framsynthet skapar Anna-Carin en skola som vill vara världsledande på riktigt.

" Titta på filmen om Sandbergskaskolan.

5 kommentarer:

 1. Intressant information kan också vara att Anna-Carin har fått sparken från sin post som rektor på skolan då det rådde stora missförhållanden vad gäller ansvaret för verksamheten. Nu lägger hon all sin energi på att skada skolan så mycket som möjligt, trots att hennes egna barn går kvar ... Ibland kan hyllningar och lovord bli väldigt missvisande när man inte har hela bilden av vad som sker och skett ...

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym,

  Du är varmt välkommen att lägga upp ditt inlägg igen, men denna gång med visad profil. Så kan Anna-Carin besvara ditt inlägg.

  Vänligen, Nina

  SvaraRadera
 3. ...dessutom var väl inte ens idéerna hennes egna utan hon tog med dom från en annan skola, företagsamt ?

  SvaraRadera
 4. Skolan startades inte av Anna-Carin Sandberg själv utan av många fler inblandade. Sandbergsk skolan AB ägs idag av fler än Anna-Carin Sandberg själv. Anna-Carin Sandberg har fått avsluta sin anställning på Sandbergska skolan p.g.a. av missnöje och stora brister. Nomineringen till Beutiful Business Arwars vid nomineringen är gjord av henne själv och kan därför ifrågasättas. Att skicka in stämningsansökan mot sin egen skolan där elever, föräldrar och personal blir drabbade bör starkt ifrågasätta den intellektuella sidan hos Anna-Carin Sandberg och hennes roll i skolvärlden.

  SvaraRadera
 5. Komiska kommentarer från alla anonyma.... Luktar lite bittert och jante här. Luktar illa...

  SvaraRadera