juni 03, 2012

Signhild och Michael Arnegård, grundare Svenska LantchipsSvenska Lantchips är ett svenskt familjeföretag som startades 1991 av Signhild Arnegård Hansen och maken Michael. Chipsproduktionen kom igång våren 1992 i ett gammalt mejeri i Ed i Dalsland. 1994 flyttade de till Åmål och 1998 vidare till en fabrik utanför Södertälje.
Lite historia som visar att Svenska Lantchips är ett företag med hjärta.
"Sedan starten 1991, har vi varit ett familjeföretag med en lite udda historia. Vi delar gärna med oss av vår bakgrund, eftersom vi under åren talat med så många människor som undrat hur och varför vi startade ett företag mitt under den stora lågkonjunkturen 1991-92. Vi förstår att många personer går och funderar om de själva vågar starta ett företag och bli självständiga genom att förverkliga en idé som de grunnat på under längre tid.
För oss var drivkraften att vi har en son som föddes funktionshindrad. Vi var tjänstemän vid den tiden, men det mångåriga och tidskrävande arbetet att ta hand om vår son, uteslöt att vi kunde arbeta kvar i våra befattningar på heltid. Vi resonerade att ett eget företag kunde vara lösningen, eftersom vi behövde stödja vår son och på så sätt kunde arbeta mer flexibelt.
Att det blev inom matproduktion och chips är en ren tillfällighet faktiskt. Under en resa till Nordamerika träffade Michael på ett litet företag som sålde hemlagade potatischips i mindre skala. Han blev förtjust i detta enkla, genuina och goda tilltugg, som har anor tillbaka till 1860 och vi bestämde oss för att se om vi kunde starta vår egen lilla tillverkning hemma i Sverige.
Redan från början hade vi tre syften med vårt LantChips projekt.
  • Att försöka tjäna till vårt uppehälle, så att vi kunde ge våra barn den tid som de behövde.
  • Ge våra barn en närhet och en förståelse till hur viktigt det är att arbeta hårt.
  • Dela med oss från arbetet i vårt företag till utsatta barn genom att stödja olika ideella organisationer med pengar och andra resurser.

Vi är fortfarande trogna våra tre principer som också är drivkraften för att kunna uppnå dessa målsättningar.
På grund av dem har vi hållit ut i svåra stunder. Det är även anledningen till att vi har många goda dagar då det är riktigt roligt att vara företagare. Vi hoppas att du gillar våra produkter och att du fått en förståelse för varför vi finns till. Tack för ditt stöd!
I helgen hade vi fredags- och lördagsmys och valde så klart de godaste chipsen - Svenska Lantchips. Jag har inte tidigare lagt märke till att Svenska Lantchips stödjer SOS Barnbyar och blev extra glad när jag såg att de också har valt att trycka det på alla sina chipspåsar. Om man som företag gör något bra är det viktigt att visa det, så kan vi som väljer mellan olika produkter enklare välja rätt bolag att handla från. Signhild är förebildsmedlem inom Founders Alliance - nätverket för Sveriges ledande entreprenörer - och bidrar genom det även till andra entreprenörer i Sverige. Heja Signhild!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar